Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1416334250118De dagen, weken en maanden vliegen voorbij. De klok tikt door terwijl ik navigeer tussen bedrijf en gezin, en in de uurtjes die er over blijven, hang ik versuft op de bank, kijkend naar Lost, House of Cards of een aflevering van Expeditie Robinson. Al mijn culinaire inspiratie gaat in mijn bedrijf zitten dus mijn gezin moet het regelmatig doen met een suf stamppotje. Gelukkig komt er dan af en toe iets langs waar ik weer van opleef. Een bezoek aan een Noord-Koreaans restaurant bijvoorbeeld (waarna ik al twee keer redelijk succesvol zelf Koreaans heb gekookt met die bijzondere gefermenteerde bonenpasta), een Table D’Hote in het zuiden van het land of een kookboek. En dan 1 kookboek in het bijzonder eigenlijk: “Veg” van Hugh Fearnley Whittingstall. Deze meneer is volgens de omslag van het boek presentator van River Cottage op Channel Four maar aangezien mij dat niet zo heel veel zegt, is het veel interessanter dat hij precies weet hoe je vegetarisch koken uit het ecologisch verantwoorde hoekje haalt en hoe je gerechten kan maken die geen vervanging bieden voor vlees, maar uitgaan van groenten, noten, zuivel en peulvruchten als echte stralende middelpunten. Hugh’s gerechten zijn vol van smaak, goed gekruid en deden mij beseffen dat koken zonder vlees of vis echt niet saai is, en dat terwijl ik een echte holebeerachtige carnivoor ben.

Uit het boek maakte ik al eerder een volromige pastinaak-gembersoep met pompoenpitten, een frisse aardappelsalade met een soort gedeconstrueerde tartaarsaus, maakte ik een werkelijk fabeltastische noedelsalade met Thais smakenpalet en vandaag was het tijd voor een chili. Zonder carne uiteraard, maar daar merkte je niks van want ook dit gerecht was hartverwarmend lekker. Echt iets wat je goed kan gebruiken als je de ballen uit je broek werkt in het spannende eerste jaar van je eigen bedrijf.

Een gedachte over “VEGETARISCHE ENERGIE

  1. Finnegan Sante Daalhuizen schreef:

    Klinkt lekker!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: