Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

mandolineIk weet dat er een aantal professionele koks meelezen op deze pagina en ik wil hen vragen mij van een brandende kwestie te verlossen. Dus Maurice, Willem, Paul, zeg mij dit: WAT DOE IK FOUT MET MIJN MANDOLINE?!

Een tijdje geleden kreeg ik van mijn man een mandoline. Ik had er eindeloos om gezeurd als een klein kind en toen we eenmaal in de kookwinkel stonden, alle vrouwen-troeven in de strijd gegooid om deze onmisbare toevoeging aan mijn kook-instrumentarium binnen te slepen. En dan bedoel ik ook echt alle troeven, want zo’n mandoline is akelig duur en ik had het geld er niet voor. Mijn man mopperde over de aanschaf van `die mondharmonica` maar ik ging wel mooi naar huis met het apparaat dat mij voortaan in staat zou stellen om prachtig dunne plakjes van bijna alles af te snijden.

Bij het eerste gebruik verloor ik het topje van mijn duim. Bloedend als een rund probeerde ik nog iets te maken van de dikke frieten die ik in gedachten had, maar dat was uiteraard volledig kansloos. De tweede keer besloot ik ook maar eens het opzetstuk voor het raspen te gebruiken om zo mijn vingers te sparen, maar de winterpeen die ik wilde schaven, paste niet in het opzetstuk. De rettich trouwens ook niet.

Vandaag deed ik opnieuw een poging. Ik moest 7 ons uien in fijne plakken snijden voor een pan met uiensoep en dus pakte ik mijn mandoline er maar weer eens bij. Het snijden van de uien verliep op zijn zachts gezegd dramatisch en na ui 3 was ik er klaar mee. Ik voelde een hete, blinde haat opstijgen voor dit K*TDING!!! AAAAAAAH!

Nu ik weer gekalmeerd ben, wil ik wel eens weten wat ik nu precies fout doe. Ik heb een dure mandoline met vlijmscherpe messen maar het snijden werkt voor geen meter. Bij deze dus mijn vraag aan de koks (en alle andere foodies die ervaring hebben met dit haatopwekkende instrument): zijn er tips om dit ding beter te bedienen of vindt iedereen het een monsterlijk apparaat en kan ik het beter op marktplaats zetten?

Wie biedt? 100 EURO, 3 keer gebruikt en 1 keer mee gegooid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: