Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

loempiaHet werden loempia’s vandaag. En ho. Voordat jullie geschokt jullie hand voor de mond slaan omdat ik het in mijn bolle hoofd haal om mijn bloedjes van kinderen loempia’s als avondeten te serveren: er kwam geen frituur aan te pas. Dus lees gerust verder.

Ik ontdekte onlangs dankzij mijn Engelse kookvriend Ainsley Harriot dat je met rijstvellen geinige dingen kan doen. Zoals koude loempia’s maken, die er heel afstotelijk uitzien maar toch goed smaken. En, om het woord eens te gebruiken, een prettig mondgevoel geven bij het eten: het ietwat stugge, elastische vel doorbijten en dan stuiten op knapperige groenten, mals kippenvlees en zoete Hoisin-saus: ik vond het lekker en mijn gezin ook. Maar ja, dat uiterlijk. Zoals je kan zien op de foto lijken de loempia’s meer op de nageboorte van een hamster dan op een lekker hapje.

Vandaar dat ik vanavond besloot de nageboortes te verwarmen in de oven, in de hoop een toch wat aanlokkelijker geheel op tafel te zetten. Ik had gisteren al een soepkip gekookt (bouillon in flessen apart gezet voor een soepcreatie later in de week) en dit vlees gebruikte ik samen met een courgette, wat lente-uien, worteltjes, sesamzaad, knoflook, sesamolie en hoisin-saus om de rijstvellen te vullen. Die vellen maakte ik soepel door ze een minuutje in lauw water te dopen. De loempia’s gingen voor 20 minuten in een oven van 220 graden en ziedaar! Weer een schaal met nageboortes, dit keer loeiheet en minder lekker.

En dus is de conclusie van vanavond: soms moet je gewoon even eten met je ogen dicht. Fijne avond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: