Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

fotoIk had het al helemaal uitgedacht voor vandaag. Ik zou een mooie nostalgische foto maken van mijn bord en erbij plaatsen: “Boerenkool met worst. Punt.” Kort, bondig en snel klaar. Geen langdradige verhalen of uitgebreide lijsten met ingredienten. Kortom, ik gunde jullie ook een avond rust.

Het lot besliste anders. Ik was namelijk niet de enige Haarlemmer die “Boerenkool met worst. Punt.” in zijn hoofd had en dus waren zowel de boerenkool als de verse rookworst op bij de Appie. De boerenkool verving ik snel door andijvie want dat stampt ook prima maar voor de worst had ik zo snel geen alternatief. Van houdbare worst krijg ik de kriebels. Dus nam ik nog wat spruiten & spekjes mee en besloot een heet bakje geroerbakte spruiten bij de andijvie te serveren voor de volwassenen.

Toen ik terugliep naar mijn fiets bedacht ik dat er nog de Hema was en tot mijn plezier had het Hoofd Inkoop Rookworst van deze winkelketen met voorzienende blik ingekocht en waren daar nog genoeg worsten.

En dus zeg ik, ietwat langdradig (waarvoor mijn welgemeende excuses): Andijviestamppot met worst en roergebakken spruiten. Punt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: